Stråkenloppet

Idag har jag kört Stråkenloppet, 42 km i omgivningarna runt Ryfors utanför Mullsjö. Blev till slut en 4:e plats, lite drygt 5 min efter segraren Dan Moberg.

Tempot från start var hyfsat högt men ingen riktig hårdkörning, men i första riktiga backen ryckte Dan Moberg, och ingen orkade gå med i hans tempo, För egen del kände jag mig ändå ganska pigg, men var svårt att få till något bra samarbete i klungan. Ut på andra, (av tre) varv tryckte jag dock på lite hårdare och fick en bra lucka direkt. Kände mig pigg här och trodde nog jag hade avgjort kampen om 2:a platsen. Men icke, ut på sista varvet började jag känna mig riktigt sliten, och skidorna gled heller inte jättebra längre. Tappar tyvärr mycket tid sista 7-8 kilometerna och blir även omkörd av två åkare. Ingen katastrof men heller inget topplopp, hade nog hoppats på lite bättre idag! Var ett fint arrangemang, bara synd att de hade lite otur med vädret vilket gjorde att spåren inte höll speciellt bra. Ändå riktigt kul att man får tävla på en riktig lång natursnöbana.  Resultat här.

Nya tag nästa helg då det blir start i Rallarloppet, hoppas hoppas att mildvädret inte tar alltför hårt på snön utan att de kan köra på den tänkta banan mellan Bottnaryd och Hallby.

Igår åkte jag ett fint skidpass hemma på spåren i Älgaryd, såg en älg, trevligt!

Älg 2016

Kan också konstatera att Erik Rost imponerar å det grövsta på världscupen i skidorientering i Tyskland, tre raka segrar, kul! Saknar skidorienteringen, och framförallt stortävlingarna litegrann, faktiskt.

Dessutom har syrran gjort comeback med kartställ på magen vid Göteborgs DM. kul! Och även jättekul att man lyckas arrangera en skidorienteringstävling på våra breddgrader.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s