Under isen

Jag har nu tävlat klart detta år. Det blev fina tävlingar i Lövåsen, de som blev av! Jättefina spår och bra banor hela helgen.

Medel Masstart 6:a + 2.18 Gör på många sätt en bra tävling. Åker lugnt och kontrollerat och tar rätt beslut förutom vid två tillfällen. Ett av dem är ett rent misstag där jag missar en spårkorsning och det andra är ett hjärnsläpp där jag bestämmer mig för att gena 200 m trots att jag på förhand bestämt mig för att inte dra några egna gen denna tävling då det absolut inte var fördelaktigt denna dag. Tycker ändå en 6:e plats är ok i den stentuffa konkurrensen. Är inte jättepigg men det känns ändå ok i åkningen.

Sprint Inställd tävling pga att arrangören aldrig fick till en korrekt startlista. Jättetråkigt för alla och dumt att arrangören fått för sig att basera startlistan på förmiddagens tävling. Bättre att gjort startlistan klar i förväg baserat på ranking så som det ska vara när det är en världsrankingtävling. Kanske också en lärdom för arrangören att det räcker med en tävling per dag!!!

Långdistans 15:e +8.48 Ett av livets sämre lopp tror jag. Börjar bra men tar sedan flera dåliga vägval och gör också en praktvurpa där jag blir liggande/stående still i över minuten utan luft innan jag kan åka vidare. Tappar lite sugen efter detta men bestämmer mig ändå för att kämpa vidare och försöka göra en riktigt bra andra halva av loppet. Lyckas dock inte med detta, mest pga att kroppen inte alls är pigg och orkar helt enkelt inte åka fortare än jag gör. Tar också flera dåliga vägval troligen beroende på tröttheten i kropp och huvud.

Inget kul formbesked alls från min sida. Hade inte väntat mig någon toppform heller då jag tränat hårt och mycket senaste tiden och framförallt försökt åkt så mycket skidor som möjligt denna och förra helgen. Men hade hoppats vara piggare än så här! Blir nu kvar en dag till i Lövåsen hos Johan, Kajsa och Valter för att åka lite mer skidor. Blir dock mer att glida fram i lugnt tempo och njuta i den fina fjällmiljön mer än att träna som jag hade tänkt från början.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s