EM Medel och Stafett

Igår körde vi medeldistans på detta EM. För egen del började det inte alls bra då jag läste fel och åkte in på fel spår på väg till 1:a kontrollen, fick vända och tappade knappa halvminuten redan där. Sedan åkte jag bra ett tag innan det fortsatte med småmisstag och några riktigt dåliga vägval där jag tappar mycket tid. Dessutom fortsätter stämplingsenheterna att strula och jag fick vända i två utförsbackar för att stämplingen inte tog. Väldigt tråkigt och frustrerande.  Åkte i mål som 20:e man, ca 4 min efter Lasse Moholt som vinner.

Efterspelet till denna tävling är sedan en historia för sig. Bulgarerna lämnar in protest för att Stanimir Belomachev åkt på en förbjuden sjö och helt riktigt blivit diskad. Juryn tar sedan ett helt ofattbart dumt beslut och stryker den aktuella sträckan mellan kontroll 7 och 8 vilket gör att Belomachev och ett gäng andra fuskare blir godkända. Nu är dock inte sista ordet sagt och det kommer lämnas in skrivelser till IOF så i slutändan blir väl högsta troligt fuskarna diskade ändå till slut och vi får en ny resultatlista i sommar kanske! Det är sådana här saker som gör att man börjar fundera på varför man ska lägga ner en massa tid och kraft på en idrott, som allt som oftast är helt fantastisk på många sätt och vis, men i dessa stunder känns helt ofattbart idiotisk.

Idag var det så dags för stafett. Jag åkte andrasträckan i vårt andralag med Erik och Markus. För egen del tycker jag att jag åkt bra idag, frånsett ett vägval. Tillsammans med mixstafetten var det nog veckan bästa lopp. Vi hade dock överlag lite oflyt och lite misstag på vägen vilket slutade med en 7:e plats. Vårt förstalag med Martin, Ulrik och Erik vann vilket var himla kul!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s