Tävlingspremiär

I helgen har jag gjort tävlingspremiär för denna säsongen. Vi åkte direkt från lägret i Arvidsjaur till Luosto, 10 mil norr om Rovaniemi för att tävla i Ensilumen rastit. Tävlingar både lördag och söndag där stora delar av svenska, norska och hela finska eliten var samlade.

Medeldistans lördag: Slutar 5:a efter ett ganska bra lopp. Bommar ca 30 sek på slutet där jag missar en spårkorsning annars ett riktigt stabilt och bra lopp. Tappar väldigt mycket tid på att starta tidigt då det blir uppåkt och många gen för de som startar senare. Med tanke på detta är jag ändå väldigt nöjd med resultatet. Vinner gör Marcus Lundholm, kul!

Långdistans söndag: Får återigen starta tidigt, detta är tyvärr ett problem jag kommer få dras med långt in i säsongen då jag tappat all min ranking eftersom jag inte tävlade ifjol. Åker ända riktigt bra, och känner mig stark, t.o.m. ännu bättre än dagen före. Efter halva loppet kommer en långsträcka med jättemycket stigning, allt på smalspår. Kämpar på bra här, känner mig stark och intalar mig att här kommer jag tjäna mycket tid på de allra flesta. När jag kommer nästan upp till toppen får jag inte alls ihop spåren, åker fram och tillbaka innan jag inser att arrangören inte kört upp vissa spår. Blir först förbannad men möter ganska snart Magdalena Olsson som meddelar att tävlingen avbrutits då arrangören inte kunnat hålla hela spårsystemet öppet p.g.a snöoväder, Surt såklart då jag tror jag kunde fått till en bra placering denna dag. Blev iallafall ett jättebra träningspass. Kartan finns här.

1010_001

Delvis på grund av denna inställda tävling som var en s.k. världsrankingtävling åker jag till Sjusjön utanför Lillehammer och tävlar även kommande helg. En sprint och en medeldistans står på programmet. Hela 90 st anmälda i Herrklassen bådar gott! Info om tävlingen finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s