Minicomeback

Till helgen är det äntligen dags för årets första skidorienteringstävlingar för min del. Ställer upp på SM på sprint och långdistans som detta är går av stapeln uppe i Älvsbyn i norra delarna av landet. Ska bli fantastiskt kul att få dra på sig kartstället igen och inte blir det mindre roligt av att föröka bemästra alla klurigheter banläggaren och tillika min gamle förbundskapten Sture lagt ner på helgen banor.

Jag är ganska osäker på min egen status inför helgen, tror ändå jag hänger med hyfsat fysiskt men orienteringstekniskt är jag mer osäker då detta blir första tävlingarna för säsongen. Hoppas ändå klara mig en bit på gammal rutin även om jag vet att orienteringsteknik och flyt i orientering och vägval är en färskvara. Är ändå mest med för skoj skull och har för första gången på länge inte någon riktigt hög målsättning inför ett SM. Men såklart vill man prestera så bra som möjligt när man väl står på startlinjen, för såpass mycket tävlingsinstinkt finns det fortfarande kvar!

Tävlingarna går att följa här.

Helgen som var körde jag Reservrallarna här hemma, närmare bestämt vi västra Jära där Bottnaryd och Hallby fått ihop en jättefin 10km bana som vi åkte två varv. Jag slutade på en 2:a plats knappt slagen av Oskar Claesson i spurten. Hade inte någon bra känsla i kroppen någon gång under loppet egentligen, tror Vasaloppet satt i litegrann. Dessutom hade jag haft besvär med en arm efter Vasan och var in i det sista osäker på att starta överhuvudtaget. Oskar var dock starkast för dagen så inger att gräma sig allför mycket åt, och nu är jag oerhört laddad för att åka skidorientering som är så himla kul!

Resultat från Rallarloppet finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s