10-mila

Är nu hemma och utsövd igen efter mitt 20:e (tror jag) 10-mila. Blir som vanligt inte mycket sömn under 10-mila dygnet så söndagen brukar inte vara en av de piggaste dagarna under året!

Min egen insats är jag inte alls nöjd med. Står ganska långt bak på startplatsen och trots att jag kommer iväg bra blir det direkt kaos då årets startplats var väldigt dåligt planerad och alldeles för trång. Vet inte hur många löpare som faller omkull på väg till startpunkten. Även jag gick ikull efter att hoppat över flera andra så tappade jag balansen och stöp i backen med följd av att flera personer springer på mig. Lyckats iallafall komma upp igen hyfsat snabbt och lyckas även få kontroll på stresspåslaget som blir vid sådana här tillfällen.

Väl framme vid startpunkten delar fältet upp sig och det blir lugnare. Vi har en långsträcka till första kontrollen och jag väljer liksom många andra ett runtvägval mestadels på åker vilket jag tror var bra. Tyvärr gör jag ett litet parallellfel in mot kontrollen och missar den och dras dessutom med en bit mot fel gaffel. Inser mitt misstag och får vända om. Tappar nog ca 2 min på detta men tyvärr blir följande kontroller väldigt stressiga. Försöker ta mig om så mycket folk som möjligt varvid orienteringen blir lite lidande och det kommer fler misstag. Springer sedan bra ett parti mitt på banan men det är oerhört frustrerande att det är så mycket löpare att passera. Växlar ut Hammarberg på 119:e plats över 7 min efter täten väldigt besviken på mig själv. Har kanske aldrig varit så pigg i löpningen under en stor stafett med vad hjälper det när man orienterar så dåligt. Martin Hammarberg och framförallt Martin Nilsson springer sedan riktigt bra och efter långa natten är vi faktiskt med i tätklungan som dock är hela 50! lag stor. Vi tappar sedan lite men blir 49:a. Klart andralagsrekord för klubben och inte långt från att bli bästa andralag i hela tävlingen vilket är riktigt bra. Förstalaget springer också bra och blir 9:a. Resultat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s