Mitt VM

Det har nu gått två veckor sedan VM. Blir alltid väldigt tomt tiden efter att årets stora mål är över och kanske lite extra denna gång då det troligen var mitt sista internationella mästerskap.

Såhär en tid efter VM när jag hunnit reflektera lite mer över tävlingarna så är jag ganska nöjd med vad jag presterade där i Budor. Gör årets fyra bästa lopp och är i min klart bästa form för säsongen, precis som planerat. Tyvärr gör jag några små misstag, egentligen ett på varje lopp vilket gör att jag inte är 100 % nöjd och dessa smågrejer gör också att jag missar medalj på alla individuella lopp. Grämer mig framförallt över sprinten då jag faktiskt hade fart för seger. Lite snöpligt men samtidigt får man inse att det var några killar som gjorde det bättre än mig detta VM. Tänker också att jag kanske hade lite stolpe in förra VM, nu blev det stolpe ut istället!

Dessutom var det några jobbiga dagar då Eriks pappa Anders hastigt gick bort mitt under VM. Jag sov knappt något under två nätter vilket nog inte var optimalt för prestationen. Men det måste ju såklart varit mycket mycket värre för Erik, och att han presterar så bra lopp som han gjorde är väldigt imponerande. Speciellt den stafettsträcka han gör är oerhört bra. Dessutom är jag mäkta imponerad över Erik där under tävlingarna och att han stannade kvar och hur han uppträdde mot oss andra gjorde nog t.o.m oss andra starkare. Också ledarna ska ha en stor eloge för (som vanligt) bra insatser, trots att det var lite extra tufft denna gång.

Nu väntar närmast Vasaloppet på söndag sedan ska jag ta mig en ordentlig funderare under våren vad jag ska göra härnäst på det idrottsliga planet. Kanske blir det inget mer eller så kanske det blir ett år med långloppssatsning och sedan lockar faktiskt VM 2017 i Krasnoyarsk lite grann:) Men måste känna att jag har ett ordentligt sug att träna hårt, för annars är det ingen ide. Vill inte göra något halvdant. Men att sluta med elitidrott och i synnerhet skidorientering är inget lätt beslut. För som flera personer sagt till mig sista tiden: ”Ska du sluta? Vad ska du göra då?” Och det är ju en väldigt bra fråga, för det finns ju inget bättre än skidorientering!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s