Jukola

Så var då en av idrottsårets höjdpunkter över för denna gång. Återigen ett förstklassigt arrangemang med helt igenom kanonbra kritik på alla punkter.

I år skulle vi, som vanligt senaste åren, ta flyget istället för båten till Finland. Det gick bra till Helsingfors men tyvärr ställde Finnair i sista stund in flyget från Helsingfors till Kuopio. Blev till att åka 40 mil i minibuss istället. Funkade bra det också även om vi kom fram sent och gick miste om en bra träning i relevant terräng. Kanske var det ändå tur att flyget ställdes in då det ju faktiskt var fredagen den 13:e!

Jag skulle som sagt springa första sträckan som i år var lite drygt 10 km lång. Var som vanligt grymt inspirerande att ställa upp på startgärdet tillsammans med över 1600 andra lag. Taktiken var att köra ganska hårt från start för att hamna långt fram i klungan och slippa alla problem som uppstår längre ner i leden. Tyvärr blev det inte så utan jag får en ganska dålig start och lyckas inte ta mig fram utan vid startpunkten har jag nog över 100 man framför mig. När vi sedan viker in i skogen så blir det som befarat väldigt bökigt och stökigt bland alla löpare där man får kriga ordentligt bara för att försöka hålla sin position. Var en riktig långsträcka till första kontrollen och väl där är jag iallafall uppe strax över placering 50. Gör sedan en liten bom till fjärde och hamnar återigen en bit bak i fältet och får börja ”kriga” för positionen igen. Löper sedan bra ganska många kontroller och är faktiskt bra med strax före varvning med ca 2 km kvar. Tyvärr gör jag några bommar på slutet då jag blir lite stressad men också ganska sliten. Växlar som 73:a över 6 min efter täten. Något jag inte är nöjd med men tyvärr kom jag aldrig in i loppet så som jag ville. Laget slutar till slut på placering 65 efter att ha tappat mycket på sista sträckan. En placering vi inte är nöjda med. Vårat förstalag slutar 8:a, det är bra.

Resultat mm finns här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s