Sammanfattning av säsongen

Årets säsong blev inte i närheten av lika bra som den förra. Trots uteblivna medaljer på EM så har säsongen ändå varit ganska bra. Målet inför året var att vinna världscupen totalt. Detta lyckades jag inte med utan blev 5:a. Av årets 12 individuella tävlingar var jag topp 5 på 8 tävlingar vilket egentligen är väldigt bra, och vittnar om en jämnhet som är riktigt bra och som jag tar med mig som något positivt inför kommande säsong. Det som skiljer mot exempelvis fjolåret är att det inte blivit några individuella segrar i några internationella stortävlingar och utan segrar, som ger extra mycket poäng i världscupen, kan man inte heller vara med och slåss om totalsegern.
Världscup Grönklitt 2014
Bild: Nordenmark adventure

EM var säsongens andra huvudfokus och även här blev resultaten lite grann som resten av säsongen. Gör bra lopp på alla tävlingarna, men några småmisstag på både sprint, medel och långdistansen gör att det istället för tre medaljer blir placering 9, 5, 5. När vi sedan också blev utan medalj i stafetten var det faktiskt mitt första mästerskap (VM/EM) någonsin utan att få med minst en medalj hem. En lite snopen känsla då jag tycker att jag var i bra form och gjorde bra lopp. Men hade kanske inte marginalerna på min sida denna gång, något jag kanske haft några gånger tidigare. Dessutom är det stentufft i toppen av herrklassen, kanske tuffare än nånsin! Och det är nog ingen slump att de tre på pallen i världscuptotalen kanske är de tre som tränar allra hårdast?
EM medel 4
Bild: Skogssport

Tycker själv att jag har gjort ett bra arbete under försäsongen och allt kändes väldigt väldigt bra i höstas. Fick lite bakslag och var inte i form under första halvan av säsongen. Tyckte dock jag lyckades vända på steken och in mot EM kändes det som jag var på väg mot en riktig formtopp. Ev kom jag ner från höghöjdslägret i Livigno lite för långt innan EM för att behålla den effekten maximalt men samtidigt tycker jag att det kändes bra på EM. Får utvärdera mera framöver för att återigen försöka vara med och slåss om medaljerna nästa år, då det återigen vankas ett VM. Denna gång i Norge.
DSCN1949

På den nationella scenen har resultaten varierat ganska mycket. Har inte lagt något fokus mot nationella tävlingar, förutom SM då, där det blev placeringarna 6,2,3. Sedan avslutade jag säsongen med ett brons på SM-stafetten, vilket var extra kul då Johan gjorde tillfällig comeback med kartställ på bröstet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s