Förutsättningar inför Världscupavslutningen

Imorgon ska världscupen 2013-2014 avgöras. Blir ett riktigt kraftprov som får sätta punkt för säsongen. Ultralång distans med 32 km fågelvägen. Blir nog en åkväg en bit över 40 km tror jag.
Min målsättning inför denna säsong var att vinna världscupen totalt. Efter en säsong utan riktiga toppar med ändå en ganska bra säsong med många topp 5 placeringar så har chansen på totalseger redan runnit mig ur händerna. Jag har dock en liten möjlighet att nå pallen totalt.

Läget inför morgondagen är såhär:
1. Andrey Lamov 550p
2. Lars Moholdt 401p
3. Hans-Jörgen Kvåle 398p
4. Stanimir Belomachev 365p
5. Peter Arnesson 348p
6. Erik Rost 294p

Eftersom man bara räknar 10 av 12 tävlingar och det delas ut dubbla poäng på avslutningstävlingen så behövs för att jag ska avancera för det första att jag i princip vinner imorgon. Gör jag det så går jag om Stanimir. Dessutom får inte Lars vara bättre än 7:a eller Hans-Jörgen vara bättre än 6:a. Chansen finns alltså att nå pallen. Kan ju också tappa placeringar om jag åker dåligt men väljer i nuläget att bara titta framåt. Tycker kroppen känns bra så jag ska definitivt försöka ta chansen imorgon! Tävlingen startar kl 5 svensk tid och går att följa via arrangörens hemsida med liveresultat och gps mm.

1 tanke på “Förutsättningar inför Världscupavslutningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s