SM långdistans och sprint

SM-tävlingar i helgen, denna gång i skotereldoradot Åkersjön i norra Jämtland. Riktigt fina tävlingar i riktigt vinterlandskap med massa snö och fin natur.

Långdistans
17 km fågelvägen i H21 med mestadels smalspår och hyfsad kupering. Bra och utmanande vägvalssträckor blandat med lite intensivare sträckor. Fina och bra spår. Det enda som var lite synd var att flera sträckor var lagda så att man nästan tvingades ut på grusvägar för att ta de bästa vägvalen. Detta i sig hade inte vart något problem men här var dessa vägar plogade och mycket grus och sten stack fram varvid skidorna inte riktigt gillade denna tävling. Lite synd, framförallt för dom som inte har så många skidor i skidparken. Min tävling är jag riktigt nöjd med, slutar 2:a precis halvminuten bakom Erik Rost. Gör överlag ett bra lopp men tar några dåliga vägval som jag tappar en del tid på. Är också riktigt nöjd med hur kroppen kändes, orkade trycka på hela vägen vilket inte varit fallet alla tävlingar denna säsong. Är så himla kul att tävla med en sån känsla! Resultat finns här.
DSCN1921
Karta långdistansen varv 1 (av 2)

Sprint
Sprinten var också en intressant tävling. Ganska enkel men med två lite längre vägvalssträckor som visade sig bli väldigt avgörande. Gör återigen en bra tävling. Inga misstag men tar ett lite sämre vägval. Kroppen kändes helt ok även denna dag. Slutar 3:a, 12 sek bakom dagens segrare Erik Blomgren och 8 sek efter Erik Rost. Kul att det är så tätt och att det krävs riktiga superlopp för att vinna SM. Också kul att Erik B fick vinna sitt första SM guld, grattis! Resultat finns här.
DSCN1920
Helgens medaljskörd, ett silver och ett brons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s