Bättre och bättre dag för dag

Jag avslutade världscuprundan i Finland med bättre och bättre lopp. Lördagens medeldistans slutade med en 5:e plats, exakt minuten bakom Andrey Lamov, Ryssland. Hade bestämt mig för att vara offensiv från start och hittade tidigt ett fint flyt i både åkning och orienteringen. Var i ledning vid 4:e kontrollen och vid 12:e låg jag fortfarande 2:a. Gör sedan ett misstag och tar fel spår på väg till 14:e och tappar 20 sek. Tar sedan ett dåligt vägval till 16:e och tappar ytterligare 20 sek på täten. Utöver dessa fadäser var det ett riktigt panglopp som jag är väldigt nöjd med. Saknar dock lite, lite fart för att vara med och slåss om segern.
DSCN1871
Medeldistansbanan

Söndag morgon vaknar vi till 32 minusgrader i Äkäslompolo där vi bodde, ca 10 km från tävlingsplatsen. Väl på start, som ligger lite högre belägen, är det bara 8-9 grader och nästan ”för” varmt. Gör återigen ett kanonlopp. Tar ett dåligt vägval där jag tappar 10 sek på sträckbästa annars ett helt klockrent lopp. Var en ganska enkel bana varvid resultatlistan blir väldigt jämn. Slutar 4:a, 9 sek efter Lars Moholt, Norge som vinner sitt första världscuplopp. Om det var ”för” varmt vid starten så var det inte lika skönt vid banans lägsta punkt. Gissar på nedåt 25 minusgrader eller ännu lägre. Kändes som att slå i en vägg på väg till andra kontrollen, då det plötsligt blev svinkallt. Lika skumt var det på väg till 7:an då det plötsligt blev varmt igen. Mina öron mådde inte bra efter målgång och dubblade sin storlek under eftermiddagen. Något som drabbade nästan allihopa i svenska laget.
DSCN1870
Sprintbanan

Summerar tävlingarna i Finland med placeringarna 8, 5 och 4:a. Ligger efter detta på en total 4:e plats i Världscupen efter 3 av 12 tävlingar. Ganska långt efter ledande Andrey Lamov men har många tävlingar kvar att ändra på det. Är framförallt nöjd med genomförandet av dessa tre lopp och med lite bättre fart framöver kommer även pallplatserna hoppas jag.

1 tanke på “Bättre och bättre dag för dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s